среда, 27 апреля 2011 г.

Сакура

Весна в Японії перш за все асоціюється з сезоном цвітіння сакури. Цей сезон починається не тоді, коли квіти з'являються на окремих деревах, а коли вся країна перетворюється на чарівний сад біло-рожевих квітів.
анами", милування квітучою сакурою, - найулюбленіша традиція японців.
Квіти сакури були також улюбленим сюжетом багатьох відомих художників. Вони з'являються в незліченних картинах, поемах, а пізніше на фотографіях і у фільмах, не кажучи вже про те, що сакура є найпопулярнішим орнаментом жіночих кімоно.

Але не тільки японці оцінюють красу цвітіння сакури. Кожен, хто відвідає в цей час Японію, прийде в захват, коли побачить квітучі дерева, тремтливе на вітрі ("ханафубукі"), а також цвітіння сакури при світлі місяця або паперових ліхтарів ("едзакура"). Це враження збережеться в пам'яті на довгі роки.
Незважаючи на те що в кожній області є багато відомих місць, де можна помилуватися квітучою сакурою, всі уважно стежать за повідомленнями по радіо і телебаченню про те, де можна побачити найкрасивіше цвітіння в даний момент.
У Токіо сакура зазвичай розцвітає у квітні, і пропустити цей сезон неможливо.
Одне з найвідоміших місць "ханами" у Токіо - національний парк Сіндзюкугеен, в якому ростуть 1500 дерев сакури 75 видів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий